+40744613024 [email protected]

Analize Medicale Veterinare Suceava

Analize Medicale Veterinare Complete pentru animale de companie

4112Daca in timpul examenului medical de rutina al animalutului de companie, acesta este suspect de ceva, atunci medicul veterinar poate sa ceara prelucrarea analizelor de sange, urina, piele, par si fecale ale animalului de companie. Aceste teste sunt importante pentru a intelege starea de sanatate a animalului dumneavoastra de companie. Când animalutul este sănătos, medicul veterinar poate executa teste de laborator, cum ar fi o hemogramă completă, analize biochimice ale sangelui si analiza urinei, pentru a stabili valorile “de baza” animalului tau de companie. In cazul în care animalul tau devine bolnav, medicul veterinar va compara rezultatele de laborator curente animalului tau de la valoarea anterioară de baza pentru a determina dacă valorile curente sunt anormale. Testele de laborator vor veni in ajutorul medicului pentru a determina cu exactitate agentul etiologic care iti supara prietenul patruped, astfel, se obtine o vedere de ansamblu a problemei cu care ne confruntam.

Medicul veterinar dumneavoastră poate executa, de asemenea, teste de laborator în timpul tratamentului pentru a urmări evolutia bolii și a vedea modul în care animalutul răspunde la tratament. În cazul în care animalul tau este programat pentru o intervenție chirurgicală, medicul veterinar poate cere testeteste preoperatorii in cazul in care este necesara o interventie chirurgicala, de mica sau mare amploare, în scopul de a determina daca animalul tau de companie este la risc de complicatii in timp ce este sub anestezie generală. Testele screening sunt recomandate la toate patrupedele, indiferent de gravitatea cazului, pentru a ne asigura ca prietenul tau isi va reveni cat mai repede in urma tratamentului aplicat

Cat de repede voi afla rezultatele testelor de laborator pentru animalul meu de companie?

In cazul in care folosim aparatele de laborator din sediul nostru, rezultatul analizelor il puteti avea chiar in decurs de o ora. In cazul in care medicul veterinar hotaraste ca sunt necesare investigatii si analize de laborator mai ample, acestea vor fi trimise la un centru specializat de analize colaborator, iar rezultatul va fi primit in centrul nostru, in functie de complexitatea analizei, cu un timp de executie intre 24 si 72 h

Animalutul tau nu se simte bine?

Contactează-ne de urgenţă la tel: 0744613024

microscopCe tipuri de teste de laborator sunt disponibile?

Medicul veterinar va lua în considerare simptomele, rasa, varsta si sexul atunci cand a recomanda teste de laborator.

Următoarele sunt cele mai frecvente analize de laborator in spitalul nostru: Hemoleucograma (HLG) Un HLG măsoară numărul de globule roșii, globule albe și trombocitele dintr-o probă de sânge. Numarul fiecarui tip de celule ofera informatii medicului veterinary despre un posibil diagnostic de anemie, infectie sau leucemie. În cazul în care animalul tau este in curs de tratament pentru o afecțiune, hemoleucograma completa poate ajuta medicul veterinar să monitorizeze modul în care animalul dvs. răspunde la tratament.

eprubetaAnaliza de urina

Testarea de laborator a urinei animalului tau va ajuta medicul veterinar sa detecteze prezența unor substanțe specifice, care în mod normal, nu apar în urină, inclusiv proteine, zahăr, celule albe din sânge sau sânge. Măsurarea diluarii sau concentrarii urinei poate ajuta, de asemenea, medicul veterinar in diagnosticarea bolii. Urină poate ajuta în diagnosticarea infecțiilor tractului urinar, diabet zaharat, deshidratare, probleme renale și alte condiții.

markeri-chimici-sangeMarkeri biochimici sange

Markeri biochimi de sânge masoara electrolitii animalului dvs. de enzime și elemente chimice ale sângelui său, cum ar fi nivelurile de calciu și fosfor. Aceste măsurători ajuta medicul veterinar sa determine modul în care organele animalului tau de companie, cum ar fi rinichii, pancreasul și ficatul, funcționează în prezent. Analizele biochimice ale sangelui ajuta, de asemenea, medicul veterinar sa diagnostice cu precizie si sa trateze boala, precum și a monitoriza răspunsul animalului tau la tratament. Medicul veterinar poate utiliza, de asemenea, rezultatele analizei biochimice ale sangelui pentru a determina daca este nevoie de teste suplimentare.  Medicul veterinar poate recomanda o analiza biochimica a sangelui pentru a obține valorile de baza ale animalului dvs. de companie care vor sta la baza testelor ulterioare. In cazul în care animalutul tau devine bolnav, medicul veterinar va compara rezultatele de laborator curente animalului tau de companie de la valoarea anterioară de baza pentru a determina dacă valorile curente sunt anormale.

 

ADNTestul pentru boala imunodeficientei la pisici

Medicul veterinar poate recomanda un test pentru a determina dacă pisica a contractat sau nu virusul imunodeficienței feline sau virusul leucemiei feline. Medicul veterinar va lua o probă de sânge pentru a efectua un test de imunoabsorbție cu o enzimă legată (ELISA) pentru a diagnostica aceste virusuri.Teste de laborator pot ajuta la detectarea in faza incipienta a unor boli inainte ca acestea sa devina afectiuni cronice,intrebati medicul veterinar ce teste de laborator sa efectuati la urmatoarea vizita medicala.

TigmaVet

Date de contact

tel: 0744613024

 

three-circle_2

Petru Rares Nr 78 Suceava, Romania

Luni – Vineri

09.00-18.00

Sambata

09.00-13.00

Duminica

Inchis

tel: 0744613024